click click :)

ya Allah :)

;) terima kasih

Thursday, December 22, 2011

Nostalgia seorang pelajar :')

Assalamualaikum.. Hai :)
Nostalgia ? Sedih kan hati bila kita teringat kenangan-kenangan dahulu.. Tiba-tiba rasa rindu menyerang diri.. huhu.. urmm, tadi siang aku bersihkan bilik... sebab Mak dah bising dah, buku-buku yang tak pakai dia suruh buang.. :'( sedihnyaaa.. maknanya banyak kenangan yang terpaksa aku lupuskan dari pandangan mata aku.. so semasa mengemas tu, macam-macam barang aku yang dah lama aku simpan aku jumpa.. buku-buku sekolah masa darjah 4 pon ada lagi.. soalan sebenar UPSR 2006 aku.. banyak lah lagi.. aku ni memang jenis yang susah nak buang barang-barang sekolah tahun-tahun yang lepas.. bagi aku semua tu ada nilai estetikanya yang tersendiri..hihi :D memang sedih gila bila terpaksa letak buku-buku yang tak pakai tu kat dalam plastik hitam.. warghhh :/
cawan ni dah dekat 10 Bulan aku simpan.. nilai estetikanya terlalu tinggi..hehe :D *macam barang apa je.. cawan ni  aku simpan sejak 19 Februari tahun ni.. sebab masa ni Ustazah Alizah belanja aku makan Marrybrown semata-mata mahu meraikan Ulang Tahun Hari Lahir aku.. oh God ! ia memang kenangan yg terindah :') Thank you Ustazah :D
Hahhh !
Tempat Pensel ni aku guna masa jadi pelajar 4UKM .. aku  letak kat atas meja sebelah tempat pensel Cik Ayu..  selalu juga alat-alat tulis aku termasuk dalam tempat pensel Ayu.. itu susahnya hidup berjiran.. hehe xD tapi tempat pensel Ayu complete.. ada stapler, gam dan lain-lain.. :) Tempat pensel ini pon ada nilainya yang tersendiri tau :') kalau aku tengok Tempat Pensel ini aku teringat dekat DeskMate aku .. Imissyouuu ;)
Ahhh ini pon antara barang yang aku sayang :) nampak tak gelang yg bersinar-sinar tu ? gelang tu aku dapat masa aku tingkatan 3.. hadiah pertama yang ustazah berikan pada aku.. walaupon dah tak baru macam dulu tapi aku tetap simpan gelang ini.. Insya Allah, sampai bila-bila aku akan simpan :') keychain dua-dua tu aku dapat dari Cik Juliana dan Cikgu Zehan.. satu dari Beijing satu lagi dari Cameron ..Thank You :')
act, banyak lagi.. yang amal bagi, suhana bagi, diana bagi, ayu bagi.. tapi lupa pulak nak ambil gambar tadi.. anyway guys, Thank a lot :)
Diari pelajar SMKTSNI :)
ada lagi dua buku diari pelajar, tapi aku terlupa letak mana..  Memang aku simpan Diari pelajar  ni sejak aku form 3.. Rasa sayang nak buang barang-barang yang berkaitan dengan TSNI :'( Aku bangga pernah jadi Pelajar TSNI selama 5tahun.. pahit manis semua aku rasa sepanjang tempoh itu.. ya Allah, rindunyaaaaa :'(
buku EW20 :) aku suka bawa buku ini .. dan aku suka tunggu Hari Khamis.. sebab Hari Khamis perhimpunan dekat Astaka.. berkumpul reramai satu sekolah.. masa tu dapat lah "cuci mata".. hehe :D 
bila hari Khamis aku dapat belajar nyanyi lagu BI dengan kengkawan.. memang best :D tapi yang takleh tahan bila kena nyanyi lagu Que sera seraaaa .. hoho >_<
Kenangan-kenangan :)
comel tak ? ingatkan benda ni dah hilang..rupanya ada lagi.. hehe.. dulu aku suka sepit benda ni dengan lencana sekolah ikut warna yang aku suka setiap hari.. heee :D


buku ini best ! buku ini patutnya budak-budak form 1 and form 2 je yg dapat.. tapi hanya kitorang berlima  sebagai pelajar form5 pon dapat.. hehe.. Thank You cikgu Haslina.. buku ini menyingkap macam-macam yang kitorang taktahu tauuu :)
marker ni cikgu fad selalu guna/pinjam.. heee :D rindu cikgu Handsome :')

buku-buku yang aku masih simpan :D ada nilainya tersendiri xD


ILY TSNI :D Muah muah :*

siapa nak buku ini ? sila telefon saya xD
Dah hasilnya... taraaaaaaaaaaaaa 
 Dua plastik beg hitam penuh dengan buku-buku daripada sekolah rendah sampailah ke sekolah menengah :') Goodbyeeee sayangggss.. i kena lepaskan u.. Sorry :'( 

itulah antara nostalgia-nostalgia aku.. banyak sangat kenangan sepanjang aku bergelar pelajar :') Terima Kasih Taski Al Ummah-15, SK Majidi Bahru, SMK Tun Syed Nasir Ismail :D Iloveyouuuuuuu :) muahhhh *flying kiss :* saya takkan pernah lupakan awak semua.. :')
k lah, goodnight, Assalamualaikum semua :D

p/s : Bandar Hilir , here i come ;)

2 comments:

Mirfa Amirah said...

sewdih je part last tu :"(

fazilah 94 said...

part yg mana satu mipa ? heee :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...