click click :)

ya Allah :)

;) terima kasih

Thursday, June 23, 2011

great moment :')

Assalamualaikum semua...
kelmarin dan semalam iaitu 21 dan 22 JUN 2011...ada lawatan sambil belajar di UPM dan lawatan pelajar JEPUN ke SKMTSNI..aku telah melalui DUA pengalaman yang sangat bermakna dalam hidup ini dalam masa 36JAM..urmm..aku dan teman2 yang mengambil subjek SAINS PERTANIAN ada lawatan sambil belajar di UPM, SERDANG SELANGOR dan KLCC (bangunan kebanggaan orang Malaysia : bak kata cikguSP ) hihi..weet weet jauh kan lawatan kami ? hee :D dengan hati yang sangat berkobar-kobar pergi hari itu..pukul 4pagi den dah bangun aww..aku ,ayu, hajar dan susi telah membahagikan tugas masing2 iaitu membawa bekal setiap sorang..kihkihkih :D aku bawa mee goreng dan nuget ayam, ayu bawa air SIRAP sejuk ! (yooo sodapp) ,hajar bawa jajan 3bungkus dan susi bawa nuget daging serta telor goreng dadar...kami mcm nak berkelah je kan ? hehe ^_^ takpelah sharing is loving kan ?lagipon kami nak save budget ..dan save time utk makan ..heee :D kami gerak dari sekolah pukul 6:30 pagi dan berhenti kejap di machap dan ayer keroh utk sarapan dan melepaskan hajat memasing..hehe..kami sampai dekat pukul 11pagi gitu kat upm..bagi aku,yang paling seronok mestilah pergi UPM..sebab ia adalah pengalaman pertama aku menjejakkan kaki ke kampus itu..perghh besar sehh UPM Serdang..keluasan kawasan UPM itu adalah 10869 Km Persegi yooo..BESAR KAN ?? bayangkan lah kalau kena menapak dari satu fakulti ke fakulti yang lain..pergh tercabut kaki..tapi jangan risau sebab UPM dah sediakan bas awam UPM sendiri untuk mengangkut pelajar2 dari bangunan kediaman ke kelas masing2..bas awam UPM dekat 40buah bas..so senanglah pelajar nak ulak alik dari kelas ke bangunan kediaman..bas akan lalu setiap 20-30minit..student yang ada kat kampus ni seramai 20,000orang setahun..bayangkan berlipat2 kali ganda dengan dekat sekolah kan ?kat UPM ni,mcam2 ada...ada lembu,kuda,rusa,padang ragbi,kolam renang,perpustakaan,court tennis,cafe disediakan bagi setiap bangunan fakulti dan BANYAK LAGI..senang cerita UPM merupakan TIPTOP universiti lah kat Malaysia !!! :D hopefully i will study here..mohon Allah murahkan rezeki aku dan beri peluang aku merasai nikmat/kepahitan menjadi seorang SISWAZAH..amin~
apa apa pun selepas SPM ,pastikan kita semua dapat sambung belajar tak kisahlah kat matrik ke,poli ke,form6 ke..yang penting SAMBUNG BELAJAR..ekonomi negara sangat2 memerlukan para siswa/siswazah dalam membangunkan negara..:D jom follow the picca :)





capture from department of place ;)












bersama doktor dan En Kamarul ;)

kami KAWAN,SAHABAT dan TEMAN selamanya ..insya Allah :D


membuat agrikultur ..iaitu menghasilkan produk baru 


saya berpuas hati ;) 

ole-ole daripada UPM..:) :) :) kalian ada tak ? saya ADA ! hehe :D
SMART kan ? thanks cikguAzar :)
dan sesuatu telah terjadi dalam perjalanan kami pulang ke rumah..tayar bas meletup pada waktu mencecah hampir pukul 12malam..nasib baik lah kejadian tu terjadi berhampiran R&R Machap..dapat juga kami budak2 ni rehat dan melepaskan sisa mamai kami disekitar situ..dekat 2jam kami kat situ tau..bayangkanlah esok aku dan geng gosip(ayu,hajar,susi) terlibat dengan event esok pagi..sampai rumah sekitar pukul 3:30 PAGI yoww...huhu..dan mata ni mampu terlelap sekitar 4pagi..huhu..sabar je lahh..okay itulah my first great moment on 21st June :) 
and THANK YOU for him...so sweet moment ..hihi ^_^

on 22th June 2011,wednesday...
lawatan pelajar Jepun ke SMKTSNI..FYI,lawatan ini adalah secara mendadak..patutnya mereka datang pada hari khamis..mungkin ada berapa hal yang takdpat dielakkan menyebabkan lawatan itu dicepatkan pada hari rabu pulak..mak aihh..aku dengan keadaan separuh sedar je bhaii pergi sekolah semalam..mana cukup bhaii tidur 2JAM je semalam..= =' tapi demi tugas / tanggungjawab seorang pemimpin disekolah dan demi guru2 yg terlibat..aku gagahi juga USIR JEJAUH perasaan mamai dan mood tido tu..Alhamdulillah,kehadiran Miss RIKAKO membuatkan aku segar bugar dan melupakan yang aku tidur pukul 4pagi malam tu..huhu :') pertama kali jumpa dengan orang Jepun tau..dapat bebual-bual(although have bit difficult to me speak in English = =' ) ,berpimpin tangan, ketawa bersama-sama dan berkongsi sesuatu yang baru bagi kamu berdua..thanks Rikako want to be my friend..heee :D 


merupakan kenangan yang tidak dapat dilupakan sepanjang aku bergelar pelajar di SMKTSNI :D
minta maaf sangat jika ada kecacatan / kelemahan / tugas yang kurang memuaskan bagi semua pihak sepanjang aku menjayakan majlis pada hari Rabu semalam..dan akhir sekali..aku nak ucapakan berjuta-juta TERIMA KASIH 
kepada cikAYU,cikHAJAR,cikSUSI,En Khairussaleh, En Azar Faizal, pakcik drebar bas dan pembantunya, En Kamarul, En Naqiuddin a.k.a Mr. Mark, Puan Rosita Manas, En Afif , Puan Aishah Muhari, pengawas2, pelajar2 Jepun ,ahli2 MPP yang hadir dan SEMUA yang telah menjayakan/terlibat sama dalam dua hari tersebut :') tanpa kalian semua ini takkan terjadi dalam hidupku..
okaylah..byeeee..thanks visited and read my post :)
Assalamualaikum....^_^

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...